پایان نامه مطالعه اثرات تداخلي روي در جذب و انتقال آهن در بدن

دسته بندي : علوم پزشکی » تغذیه
بخشی از متن:
در طبیعت ده ها عنصر وجود دارند که با مقاديري هر چند اندک، در بدن موجودات زنده اعمال و وظایف بسیار حیاتی را انجام می دهند و همچنین وجود این عناصر در رژیم غذایی موجدات زنده برای رشد و ابقاء حیات امری ضروری است همچنین میزان این عناصر در رژیم غذایی بایستی در یک حد مطلوب و متعادل باشد تا حیات موجودات زنده دچار اختلال نگردد. متابولیسم و نقش این عناصر و ماهیت بیماریهای ناشی از کمبود  یا ازدیاد آنها بر موجودات زنده توسط متخصصین بیوشیمی پزشکی و تغذیه مورد مطالعه قرار گرفته است. از آنجایی که مقادیر آهن سوم (Capacity total Iron binding) TIBC در وضعیتهای گوناگون انسانی، جغرافیایی، جنسی و ... بر حسب عادات غذایی (Food habit) مردم متفاوت است. لذا هدف از این تحقیق مطالعه اثرات تداخلی فلز روی در جذب و انتقال آهن سرم می‌باشد.
روی به عنوان یک عنصر حیاتی و مهم در تغذیه روزانه انسان و حیوان به شمار می رود نقش بیولوژیکی بزرگی در طبیعت ایفا می کند. روی نقشهای کاتالیکی ، ساختاری و اثر گذاری در بیش از 200 متالوآنزیم روی که در سیستم‌های بیولوژیکی شناسایی شده اند را ایفا می کند. این آنزیمها در متابولیسم نوكلئيك اسید و پروتئین و تولید انرژی وبسیاری مواد دیگر دخیل هستند (83) روی به عنوان یکی از مواد معدنی موجود در بدن انسان که دارای اثرات و ویژگی‌هایی در بافتهای مختلف است، به عنوان بخشی مهم از 300 آنزیم مختلف عمل می کند. به همین دلیل این ماده معدنی نقش مهمی در پروسه‌های فیزیولوژیکی و مسیرهای متابولیسمی زیست شیمی ایفا می کند. بیش از90% این ماده معدنی به صورت ذخیره در بدن : (30% آن در استخوانها  60% آن در ماهیچه‌ها) موجود است (82) غنی ترین منابع غذایی روی مرکب از جانوران دریایی علی الخصوص صدفهای خوراکی، گوشت، ماهی، مرغ و تخم مرغ است. ترمیم و التیام زخمها، حمایت ایمنی بدن، کاهش توان و سختی بیماری سرماخوردگی، حمایت و مراقبت از غده پروستات، افزایش باروری و تولید اسپرم از مهمترین وظایف و کار کردها و اثرات ماده معدنی روی در بدن می باشد.به این دلیل روی دارای نقش مهمی در سی صد میسر متابولیسی و عملکرد‌های مختلف بیوشیمی دارا می باشد. این ادعا بر اساس نقش و وظیفه تغذیه، در ترکیب وسیعی از پروسه‌ها و فعالیتهای بدن که شامل هضم، ترمیم، زخم، تولید انرژی در بدن، رشد عضلات، ترمیم بافتهای سلولی، سنتز کولاژن، استقامت استخوانها، عملکردهای هوشی وذهنی، متابولسیم کربوهیدارتها و عملکردهای تناسلی می باشد. حتی کمبود متوسط و معمولی روی در بدن باعث تاثیر منفی بر روی سیستم ایمنی بدن کاهش میزان اسپرم و عملكرد نادرست حافظه همراه است. شاید مشهورترین ادعایی که اخیرا درباره کارایی روی در بدن ارائه گردیده، نقش مهم آن در رابطه با سیستم ایمنی بدن است.

فهرست مطالب:
فصل اول: مقدمه
(1) مقدمه
1-1 متابولسیم روی
1-1-1 پیشگفتار
1-1-1-2-خصوصیات فیزیکی و شیمایی روی
1-1-1-3تاریخچه
1-1-2متابولسیم روی
1-1-3-کمبود روی در بدن
1-1-3-1چطور کمبود روی را معالجه کنیم؟
1-1-4-مسموم کنندگی ZinC
1-1-6-استفاده‌های پزشکی
1-1-7-دیدگاه فیزیولوژیکی
1-1-7-1-عملکردها و فار موکولوژی
1-1-7-2-مکانیسم فعالیت
1-1-8-محرکهای دارویی
1-1-9-نتیجه
1-1-9-1فعل و انفعالات
1-1-9-2مکملهای مغذی (83)   Nutritinal supplement
1-1-9-3-نحوه مصرف روی
1-1-2-متابولیسم آهن در بدن (Iron Metabolism)
1-2-1-توزیع آهن در بدن
1-2-2-هموگلوبین
1-2-3-ذخیره آهن
1-2-4-جایگاه انتقالی ‌آهن
1-2-5-جذب آهن (Iron absorption)
1-2-5-1مکانیسم جذب آهن
1-2-6-فریتین سرم (serum ferritin)
1-2-6-ساختمان فریتین
1-2-6-2برداشت و آزاد سازی آهن توسط فریتین
1-2-6-3-عمل فریتین در بدن
1-2-6-4-فریتین سرم و مقدار آن در افراد طبیعی
مقادیر نرمال آهن سرم
1-2-7-1تغییرات روزانه در آهن سرم
1-2-8-اندازه گیری مقدار آهن سرم
1-2-8-1- ملاحضات کلی
1-2-8-2 اندازه گیری آهن سرم با رسوب پروتئینی
1-2-8-3 اندازه گیری آهن سرم بدون رسوب پروتئینی
1-2-9 اندازه گیری ظرفیت پذیرش آهن سرم
1-2-9- روش اول
1-2-9-2-روش دوم (روش رزین)
1-2-9-3- روش سوم
فصل دوم: مواد، وسایل، روشها
2-1 مواد
2-2- وسایل و دستگاههای آزمایشگاهی مورد استفاده
3-3- روشهای دستگاهی
2-4 آزمایشات تیتراسیون اسپکتروفتومتری
2-4-1 تعیین طول موج  ماکزیمم
2-4-2- بررسی چگونگی جذب آهن توسط آپوترانسفرین
2-4-2-1 اثر غلظت مختلف آهن بر روی باندینگ با ترانسفرین
2-4-2-2 اثر زمان بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین
2-4-2-3 اثر یون بیکربنات بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین
2-4-2-4 اثر سیترات بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین
2-4-2-5 اثر غلظت مختلف اکسالات بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین
2-4-2-6 اثر PH بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین
2-4-3 بررسی اثر روی
2-4-3-1 اثر غلظتهای مختلف آهن وروی بر ترانسفرین
2-4-3-2 تعیین اثر غلظت مشخصی از بی کربنات بر باندینگ غلظتهای مختلف آهن با ترانسفرین
2-4-3-3 اثر غلظت مشخص بی کربنات بر روی باندینگ روی با ترانسفرین
2-4-3-4 اثر غلظت مشخص بی کربنات بر باندینگ آهن با ترانسفرین در حضور روی
2-4-3-5 اثر غلظتهای مختلف روی در باندینگ باترانسفرین در حضور یون بی کربنات
2-5- آزمایشات دیالیز تعادلی
2-5-1 محلول‌های لازم
2-5-2- طرز کار با دستگاه
2-5-3- اثر روی بر برداشت آهن توسط ترانسفرین
2-5-4- روش کنترل PH
2-5-5- طرز اندازه گیری آهن
2-5-5-1- روش کار
2-5-6- تعیین ثابت باندینگ آهن با ترانسفرین
فصل سوم: نتایج
3-1 تیتراسیون اسپکتروفتومتری
3-1-1 تعیین طول موج ماکزیمم
3-1-1-2- اثر روی بر روی متالوتایونین
3-1-1-3 اثر روی بر روی جذب ماکزیمم اسیدهای آمینه
3-1-2 بررسی چگونگی جذب آهن توسط آپوترانسفرین
3-1-2-1 اثر غلظت‌های مختلف آهن بر روی باندینگ با ترانسفرین
3-1-2-2 اثر زمان
3-1-2-3 اثر یون بیکربنات
3-1-2-4 اثر اسید سیتریک
3-1-2-6 اثر PH
3-1-3 بررسی اثر روی
3-1-3-1 اثر تغییرات غلظت روی
3-1-3-2 اثر رقابتی روی با آهن
3-2 نتایج حاصل از آزمایشات دیالیز تعادلی
3-2-1 تعیین ثابت باندینگ آهن به ترانسفرین
فصل چهارم: بحث
آزمایشات Invitro
Refrences
دسته بندی: علوم پزشکی » تغذیه

تعداد مشاهده: 7053 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 134

حجم فایل:2,471 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب برای دانشجویان رشته های تغذیه و پزشکی


  • محتوای فایل دانلودی:
    درقالب فایل word و قابل ویرایش